Uporedi nekretnine

Ko želi da upravlja zgradom, nek spremi 15.600 RSD

Budući profesionalni upravnici moraće ovih dana da “zagreju” stolicu, jer im u ponedeljak počinje ispitni rok.

domar zgrade

Komisija će počevši od 24. jula narednih nedelja proveravati znanje kandidata, koji su prošli obuku u Beogradu, nakon čega se očekuje i dodela prvih licenci. Za polaganje, izdavanje “diplome” i upis u registar moraće da izdvoje 15.600 dinara.

Rok za prijavu kandidata za polaganje ispita za dobijanje licence istekao je u petak. Pravo da steknu zvanje profesionalnih rukovodilaca stambenih zajednica imaće samo oni sugrađani, koji su prošli obuku Privredne komore Srbije(PKS). Oni su na časovima odslušali predavanja iz četiri oblasti, a koliko su savladali svojinsko pravo, karakteristike i održavanje zgrade, bezbednosne procedure, kao i komunikaciju sa stanarima, biće poznato nakon testiranja. Ispit, izrada “licence” i upis u registar koštaće ih 13.000 dinara plus PDV.

“Ispit se sastoji iz pismenog i usmenog dela, a polažu se četiri oblasti koje su predviđene Pravilnikom”, kažu iz PKS. – Pismeni deo ispita, koji traje dva sata ima 40 pitanja, odnosno po deset za svaku tematsku oblast. Ukupan broj bodova na pismenom delu ispita je 100.

Nakon što odgovore tačno na 70 odsto pitanja iz svake oblasti, upravnici će moći da pristupe usmenom propitivanju.

“Kandidat je položio pismeni deo ukoliko je ostvario najmanje 70 bodova”, kažu iz PKS. – Usmeni deo ispita, na kom kandidat dobija najmanje po tri pitanja iz svake tematske oblasti, a nakon što je prethodno položio pismeni.

Obaveštenje o rasporedu polaganja prvog dela biće objavljeno najmanje pet dana pre termina održavanja. Spisak sa redosledom kandidata, koji su stekli pravo na usmeni biće istaknut u roku od osam dana od dana završetka pismenog testiranja, pišu Večernje novosti.

IZVOR: VEČERNJE NOVOSTI 

Slični tekstovi

Pronađi Majstora

Svako se nađe u situaciji da u jednom trenutku ne može da nađe majstora koji bi zadovoljio...

Nastavi da čitas

Lukavi trikovi agenta za nekretnine

Agenti za nekretnine kažu da je mnogo lakše prodati stan koji lepo izgleda jer ako lepo izgleda i...

Nastavi da čitas

Jedna od najskupljih nekretnina na svetu

Sa bogatstvom od 78,9 milijardi dolara suosnivač Majkrosofta Bil Gejts najbogatiji je čovek u...

Nastavi da čitas

Priključi se diskusiji

*