9 ključnih koraka za prodaju Vaše nekretnine.

Prodaja nekretnine nije tako jednostavna, nije samo postaviti znak za prodaju i čekati kupce da dođu do vas. Ovde je kratak pregled različitih koraka koji su ključni za prodaju imovine

Kada je najbolje vreme za prodaju nekretnina. Razmislite o tome šta se dešava u širem tržištu i šta je najbolje za vašu određenu situaciju. Odluči da li je bolje da kupite novu kuću pre ili nakon što proda svoj trenutni dom.

Izbor agenta. Glavno pitanje je da li unajmiti agenta ili prodavati sam.Vaš agent će biti zadužen za oglašavanje, pokazivanje i kompletiranje zakonske uslove prodaje Vaše imovine, pa birajte pažljivo. Saznajte više o izboru agenta ovde.

Zatim ćete odlučiti kako želite da prodate Vašu nekretninu. Vi i Vaš agent ćete razmotriti opcije za prodaju nekretnina razraditi plan za oglašavanje, pokazivanje i prodaju Vaše imovine. Pogledajte neke od najčešćih vrsta prodaje ovde.Određivanje prodajne cene.Bitne karakteristike Vaše imovine su: lokacija, veličina, starost, izgled, urednost…Sve to će pratiti trenutne tržišne vrednosti nekretnina. Veoma bitne su informacije o ceni nekretnina u Vašem komsiluku.

Potpisivanje ugovora sa Vašim agentom. Ovaj pravno obavezujući ugovor će detalj neke specificnosti o Vašoj nekretnini I Vašem dogovoru sa agentom: procenjena prodajna cena, trajanje ugovora, troškovi oglašavanja, proces i mnogo mnogo više.

Reklamiranje i pokazuje Vaše imovine. Ovo obično podrazumeva: prezentaciju nekretnine, fotografisanje nekretnina, nacrt plana Vaše nekretnine i Online reklamiranje.

Priprema Vaše nekretnine. Vašu nekretninu je potrebno što bolje pretstaviti potencionalnom kupcu.Od onih najsitnijih do onih najkrupnijih detalja.Ugovaranje Vaše prodaje. Vaš agent će posredovati prilikom kupovine između Vas i kupaca da bi došli doo obostrano prihvatljive cene.Nakon toga sledi uplata.

ČESTITAMO Vaša nekretnina je prodata!!!

 

Opcije za prodaju nekretnina

Compare listings

Compare