Kada je najbolje vreme za prodaju nekretnina?

Promene životnog stila je često razlog naše odluke da se proda imovina. Bez obzira da li je u pitanju selidba, proširenje porodice ili neki drugi razlog, rade se o trenutka samo prodaje,koja može biti zastrašujuća – posebno ako prvi put prodajete nekretninu.

Vaša odluka da prodate svoju imovinu ne podudara se često sa savršenim tržišnim uslovima. Zato je važno da znate šta se dešava na tržištu nekretnina i privrede u celini, jer tržište nekretnina uglavnom odražava trenutno stanje šire ekonomije.Osim toga, treba da razmotrite svoje lične ciljeve, svoju sposobnost da finansirate u nove nekretnine I razne poreze koji prate kupo/prodaju nekretnina.

Idealno vreme za prodaju nekretnina ne postoji, jednostavno prikupite sto vise možete informacija I na osnovu njih odlučite kada Vam se najviše isplati da prodate svoju nekretninu.

Ne zaboravite – ako su cene nekretnina niske, možete dobiti manje za vašu nekretninu nego ste se nadali, ali verovatno ćete i platiti manje za nekretninu koju nameravate da kupite – i obrnuto kada su cene visoke

Compare listings

Compare