Ne mogu da prodam nekretninu

Vaša nekretnina je na tržištu mesecima, čak i godinama, ali sve je manje onih koji su zainteresovani za nju. Šta nije u redu – i što je još važnije – kako to da promenite?

Ako je vaša nekretnina na tržištu već duže vreme, I zainteresovanost za nju je veoma mala ili nikakva, ovde je sedam stvari koje možete da uradite da izađe iz kolotečine I povećate šanse za prodaju Vaše nekretnine.

Osvežite oglašavanje

Većina kupaca pretražuje tržište po unapred odredjenim kriterijumima za kupovinu nekretnine. Neka istraživanja već godinama pokazuje da ako vaše informacije i promotivni detalji ostaju nepromenjeni mesecima, na kraju, vaši potencijalni kupci će to primetiti – I neće Vas uvrstiti u svoe rezultate.

Fotografijisanje nekretnina je jedno od najvažnijih stvari koje povezuju kupce za interesovanje Vaše nekretnine.

Ako ste imali sliku unutrašnjosti, probajte snimak fasade sa ulice.

Ubacite različitu sliku nekoliko puta i testirajte uticaj na različite ljude, uključujući i neke koje poznajete I kojima verujete da Vam daju iskreno mišljenje.

Razmotriti slikanje novih snimaka. Ako ste imali slike slikane u večernjim časovima, probajte da postavite slike slikane danju I obrnuto.Potražite pomoć od stručnjaka koji znaju kako da naglasi pozitivno.

Uredite svoj opis imovine i pokušajte nove načine opisivanja. Budite kreativni u sadržaju i pristupu. pažljivo razmislite o vašem ciljnom tržištu (ako nemate, to je Vaš prvi problem koji treba da reši …)

Menjajte taktiku i kad vidite rezultate, iskoristite to.

 

Promena cene

Ako ste tvrdoglavo vezani za jednu cenu, na kraju ćete biti Vi ti koji će platiti cenu ne prodavanja nekretnine.

Tri najvažnija faktora u prodaji imovine su: lokacija, prezentacija, i cena.

Postavljena cena je psihološki pokretač. Od jedne do pet hiljada eura u pravom smeru može da podstakne interesovanje i da kupac oseća mogućnost kupovine nekretnine

U stagnaciji ili depresivnom tržištu, cena je neverovatno osetljiva, i moze da se dogodi da kupci prestanu da budu zainteresovani za Vasu nekretninu.

Ako Vam je potrebna pomoc za odredjivanje cene posetite nasu stranicu i saznajte više

Ako je vaša nekretnina navedena neko vreme I oglas se ne menja znajte da se tržište nekretnina konstatno menja, tako da je moguće da je Vaša cena na početku bila korektna ali sada možda nije. Preispitajte se na osnovu uporedjivanja nepokretnosti na današnjem tržištu i ponovo je oglasite sa cenom koja će kupcima sa sigurnošću odgovoriti.

Stavite se u kožu svojih kupaca i budite iskreni o razumnoj ceni. Razgovarajte sa Vašim agentom i uredite cenu onoliko koliko je potrebno.

Ako želite, ili morate da prodate nekretninu, onda formirajte cenu za prodaju na osnovu trenutnog tržišta.

 

Pauzirajte sa Vašom nekretninom na tržistu

Tri stvari imaju tendenciju da se dese ako konstatno držite svoju nekretninu na tržištu već duže vreme bez prekida.
Kupci će napraviti mentalnu belešku da ga izbegnu, bojeći se da nešto nije u redu sa Vašom nekretninuo.

Kupci će koristiti to vreme na tržištu kao pregovarački alat, pokušavajući da iskoriste Vaš očaj i tvrditi da bi trebalo da Vam bude drago bilo koju ponudu dobijate. Ili će kupci postati totalno imuni na Vašu nekretninu, jer su ga videli toliko toliko mnogo puta.

Šest meseci je često prekretnica, posle tog perioda kupci počinju da primenjuju jednu od navedenih scenarija.

Ako možete priuštiti, dajući Vašoj nekretnini pauzu od  nekoliko meseci znači da ćete imati sasvim novu grupu kupaca koji nikada nisu sreli Vašu nekretninu, pa si sa tim šanse za prodaju povećavaju!

 

Osvežite Vašu nekretninu

Saznajte što je vise moguće informacija od kupaca. Pitajte ih šta ih odbija od Vaše nekretnine i zamolite ih da budu brutalno iskren.

U idealnom slučaju ćete dobiti neke specifičnosti koje će pomoći da se fokusirate na bilo kakva poboljšanja koja treba da uradite.

To bi moglo da bude bojanje zidova, nedostatak pristojnog praznog prostora,  vrt koji zahteva bolje održavanje, mala kuhinja, utisak prilikom obilaženja nekretnine da će biti potrebno mnogo renoviranja, kao i mnogo drugo…

Vise o ovome mozete pogledati na nasoj stranici prezentacija nekretnina

Ako ste u mogućnosti potrazite pomoć stiliste ili bar prijatelja koji mogu da Vam pomognu povodom ovog pitanja.

Moglo bi biti da je potrebno značajnije renoviranje, a da li će to povećati šanse za prodaju i dobijanje dobre cene niko ne može da Vam garantuje, ali sve to je bolje nego sedenja na tržištu nekretnina u nedogled.

Odmeriti koliko bi mogli investirati u poboljšanja i ne zaboravite da čak i mali napor može da postigne rezultat koju tražite.
Budite otvoreni za savete

Ako je Vasa nekretnina stagnira na tržištu neko vreme, verovatno bi trebalo da potražite pomoć. Razgovarajte sa svojim agentom, porodicu ili prijateljima o Vašoj nekretnini. Pitajte ih za predloge, ideje, šta je dobro a šta nije. Šta bi trebali da promenite.

Poslušajte i ono što ne želite da čujete

Budite realni, sagledajte i saslušajte sve predloge i bacite se na posao.

 

Informišite se

Možda ste uradili gomilu stvari za prodaju Vaše nekretnine, ali ste zaboravili da obimnu konkurenciju na tržištu.

Rade sa Vašim agentom ili prijateljimo o tome gde Vam je mesto protiv sličnih nekretnina u Vašoj u oblasti; u arhitekturi i stilu, ceni, veličini, broju soba i kupatila, površini zemljišta i dvorište, kvalitetu enterijera, stil prezentacije, i svemu ostalom.

Nemojte sami uporedjivati, razgovarajte za drugim prodavcima o najboljoj ideji za reklamiranje nekretnina, kada je najbolje vreme za prodaju nekretnina, koje su opcije za prodaju nekretnina, o svemu sto Vam može doneti željeni rezultat.

Pogledajte šta je popularno i ono o čemu ljudi pričaju.

Upoređivanje ne znači da je vaš nekretnina u skladu sa svima drugima. Radi se o stupanju u kontakt sa realnošću na tržištu u svojoj oblasti i opsegu cena.

Ne budite statični, krećite se, razgovarajte, slušajte.

 

Ne svaljujte krivicu  (posebno ne na sebe)

Lako je upirati prstom ako vaša imovina ne postiže očekivano.

Prodaja može biti veoma stresna, a ako ste u nezgodnj finansijskoj situaciji tenzija može da bude ozbiljan problem.

Kao i svaka stresne situacije, uznemirenost ili ljutnja neće pomoći.

Odmaranje od tržišta pomaže da se vratite na pravi put.

Udahnite pa još jednom razmislite o svim stvarima koje možete promeniti za Vašu nekretninu.  Moguće je da Vam fali samo malo promena ka Vašem putu do cilja.

Ostanite pozitivni i sve će doći na svoje mesto
 

Još korisnih informacija za prodaju nekretnina pogledajte na našoj stranici Saveti za prodaju nekretnina

 

Compare listings

Compare