Nova top destinacija u Srbiji – gostiju sve više

Novi Sad — U Novom Sadu je prema podacima Republičkog zavoda za statistiku tokom 2016. godine boravilo više od 170.000 turista.

To je porast od 15 odsto u odnosu na prethodnu godinu za 15 odsto, saopšteno je iz gradske Turističke organizacije. Broj domaćih turista u Novom Sadu porastao je 10 odsto, a stranih 18,7 odsto, dok je broj noćenja u odnosu na prošlu godinu porastao 21 odsto.Na osnovu podataka dobijenih od 21 hotela i šest drugih objekata za smeštaj, u Novom Sadu je u 2016. godini najviše turista iz Srbije ostvarilo noćenje, a zatim iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Nemačke, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Italije i Poljske.

Kako se navodi u saopštenju Turističke organizacije, porast broja noćenja domaćih i stranih turista u Novom Sadu uticao je na povećanje naplate boravišne takse koja je u 2016. godini veća za više od sedam miliona u odnosu na 2015.

“Zbog velikih događaja i festivala tokom leta, svakako da je jul na vodećem mestu kada je naplata boravišne takse u pitanju, zatim novembar i oktobar što pokazuje turističke aktivnosti i u drugim delovima godine”, ocenila je Turistička organizacija Novog Sada.

Dodaje se da je i tokom novogodišnjih praznika Novi Sad bio među poželjnim destinacijama u regionu, a smeštajni i ugostiteljski objekti bili su uglavnom popunjeni.
Izvor B92

Join The Discussion

*

Compare listings

Compare